Головна / Про Drupal Camp Kyiv 2010 в загальному...

Про Drupal Camp Kyiv 2010 в загальному...

Найперше хочу подякувати всім організаторам, учасникам, доповідачам, групі підтримки (в якій був і я), що Drupal Camp Kyiv 2010 відбувся. Захід получився гарним, але не таким людяним як сподівались, проте прийшли ті кому це справді цікаво і це головне.

Цьогорічний кемп був розрахований на три дні, на відміну від минулорічного. Нульовий день - оглядовий для новачків. Заплановано було, що наступні дні будуть складніший і ще складніший. Проте, і в другий і третій день можна було почути доповіді, які розраховані як і на початківців, так і на професійних розробників.

Кращою доповіддю (набільшу кількість меленьких друпальчиків) отримала доповідь Олексія Ходаковського і Андрія Поданенка - Оптимізація Drupal.

Проте доповідей було багато і як вже писав для різного рівня підготовки. Переглянути доповіді інших учасників можна на сайті кемпу тут і тут.

Що таке формат кемпу я не уявляв, та й часу на підготовку в мене не було, але в "режимі реального часу" і я підготував дві доповіді про "Огляд популярних модулів" та "Основи роботи з drush". При більшому часі на підготовку, доповіді можна було б розтягнути на більше часу, але в поставлений час на доповідь я вклався і був час відповісти на запитання слухачів.

Ігор (Brun) Броновський на Drupal Camp Kyiv 2010

Під час обговорення однієї з моїх доповідей один учасник висловив незадоволення стосовно відсутності україномовних статей та навчальних відеоуроків по Drupal. І як на мене, то це гарний стимул для української спільноти писати статті, знімати відеоуроки по створенню сайтів, налашуванні модулів, розробці власних модулів...

Роботи - не початий край!

...і принагідно нагадую, що якщо у Вас є вільний час і бажання допомогти українській спільноті, тоді заходьте на сайт перекладу Drupal і допомагайте нам перекладати.

Дуже приємно мені було познайомитись в живу з давно знаомими людьми: Адрій Поданенко, Олександр Швець, заочно знайомими: Юрій Глушков, Влад Савітський, Григорій Наумовец, Артем Вергун та інших, зустріти земляків: Андрій Лундяк, Максим Залевський.

Для тих людей хто не зміг відвідати подію пропоную переглянути фотографії від:

Ну і як же ж можна не згадати той факт, що сайт української спільноти Drupal http://drupal.ua/ вже працює і починає набирати обертів. Власне ця довгоочікувана подія і завершила Drupal Camp Kyiv 2010.

До зустрічі у наступному році!

Двоешнег...

"сайт переКладу", а не "сайт переладу"

Зображення користувача Brun.

Дякую, Zorc!

Дякую, Zorc!

Хороша стаття. Мені

Хороша стаття. Мені сподобалась..

Материал просто отличный.

Материал просто отличный. Добавил ваш сайт в закладки, - буду заходить. А где RRS?